Han Louis Meijer

Han-Louis Meijer, pianist
Han-Louis Meijer is in 1956 te Amsterdam geboren. Hij begon op 7-jarige leeftijd met zijn pianostudie en werd op 17-jarige leeftijd toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Onder leiding van Jan Wijn studeerde hij voor zijn onderwijsakte-B (1978) en zijn solistendiploma (1980). Op uitnodiging van pianist Hans Broekman begon hij de studie Liedbegeleiding, waarvoor hij in 1982 afstudeerde.
Tijdens deze studie kreeg hij les van grootheden als; Felix de Nobel, Herman Krebbers, Rudolf Jansen en Sandor Vegh.

Na deze studie werd Han-Louis door maestro Thom Bollen van de 'fijne kneepjes van het metier' voorzien. Hij werd gevraagd als een van de begeleiders tijdens de Masterclasses van Elisabeth Schwarzkopf (1984 en 1986) en tevens als begeleider tijdens het Internationaal Vokalistenconcours te 's Hertogenbosch. Han Louis trad op met beroemdheden als sopraan Inessa Galante, mezzo-sopraan Gail Gilmore, de tenoren Neil Shicoff en Bruno Sebastian, bas-bariton Edmund Tolliver en meesterviolist Maxim Vengerov.

Hij debuteerde in 1988 in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam als solist bij de wereldpremiere van het concert voor piano en harmonieorkest van Leo Smit.

In Nederland werkt hij al jaren samen met o.a. Marion Roberts, Frans Fiselier, Leo Geers, Harry v/d Plas, Ruxandra Voda en Marten Smeding. Vanaf 1989 tot 2002 werkte hij intensief en met veel plezier samen met de wereldberoemde sopraan Cristina Deutekom en heeft sindsdien nog regelmatig contact met haar. Hij is sinds 1994 als docent piano en vocal-coach verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2010 heeft Han-Louis Meijer zijn eerste solo CD opgenomen in de Mirasound studio, met werken van Schubert, Chopin, Liszt en Gershwin.


Op dit moment is Han-Louis bezig met een project samen met de Zuid-Afrikaanse coloratuur sopraan Marion Roberts. Enkele voorbeelden van deze samenwerking kunt op Media vinden.


Han-Louis Meijer, dirigent
Han Louis Meijer Dirigent